I was just wondering why you refer to the little critter as a female rather than a male as Евгения called him. Is it a Russian thing? or just an oversight.Originally Posted by Friendy
I was just wondering why you refer to the little critter as a female rather than a male as Евгения called him. Is it a Russian thing? or just an oversight.Originally Posted by Friendy
Let me be a free man, free to travel, free to stop, free to work, free to trade where I choose, free to choose my own teachers, free to follow the religion of my fathers, free to talk, think and act for myself. - Chief Joseph, Nez Perce
It's because "морская свинка" (a guinea-pig) is feminine in Russian.Originally Posted by DDT
"Happy new year, happy new year
May we all have a vision now and then
Of a world where every neighbour is a friend"
Oh I see, pretty obvious wasn't it? I guess I am still reading Russian with English eyes.
It still seems funny to me that you must refer to something that is obviously male as a female. What if you specifically wanted to make the distinction between two guinea pigs? Such as:-
" I have two guinea pigs, a male and a female. The female wants to breed but he is not interested"
Let me be a free man, free to travel, free to stop, free to work, free to trade where I choose, free to choose my own teachers, free to follow the religion of my fathers, free to talk, think and act for myself. - Chief Joseph, Nez Perce
I realized I don't know how to say this in Russian:
She has cut her finger on a knife. She needs a bandaid.
She choked on a peice of bread.
She fell down the stairs.
Vrei să pleci dar nu ma, nu ma iei
Nu ma, nu ma iei, nu ma, nu ma, nu ma iei
Chipul tau si dragostea din tei
Mi-amintesc de ochii tai
Она порезала палец ножом. Ей нужен лейкопластырь.Originally Posted by Евгения Белякова
Она подавилась кусочком хлеба.
Она упала с лестницы.
P.S.: Are you writing a script for some horror movie?
Originally Posted by DDT
I would say it the following way:
У меня две морские свинки, мальчик и девочка. Девочка хочет размножаться, но мальчик ей не интерсуется. (In the second sentence you can actually replace мальчик and девочка with pronouns, though personally, I wouldn't do it)
Here is another example: У меня есть морская свинка, мальчик. Он очень любит ...
"Happy new year, happy new year
May we all have a vision now and then
Of a world where every neighbour is a friend"
Thanks, Denis! Actually, I just wanted to know how to say these incase I ever need to like when I see my mama. Or for an emergency.
Как по-русски:
He said that after you left me you never thought about me
She hurt my feelings
Mi-amintesc de ochii tai
@ Friendly
Он сказал, что после того, как ты меня покинула, ты больше никогда не думала обо мне.Originally Posted by Евгения Белякова
Она обидела меня. / Она сделала мне больно.
Спасибо за помощь Денис!
Это правильно?:
I overslept- Я проспала
You are never tired at night, but in the morning you are- Ночью ты никогда не устала, а утром ?
If you don't go to sleep, you are going to be very tired.- Если ты не спишь, утром ты очень устанешь(ой )
I am jetlagged(OR: I am not used to the time difference)-
Заранее спасибо
Mi-amintesc de ochii tai
ПравильноOriginally Posted by Евгения Белякова
Ты никогда не чувствуешь усталость ночью, только утром.Originally Posted by Евгения Белякова
Если ты не пойдешь спать, ты будешь чувствовать себя очень усталой.Originally Posted by Евгения Белякова
У меня сбились биологические часы <из-за смены часовых поясов>/<из-за перелета>.Originally Posted by Евгения Белякова
У меня сдвиг по времени <из-за смены часовых поясов>/<из-за перелета>.
Russian Lessons | Russian Tests and Quizzes | Russian Vocabulary |